Ismertető

A készletnyilvántartás a cég életének fontos eleme, amit nagy odafigyeléssel szükséges kezelni. Komplex döntések sorozatát kell meghozni ahhoz, hogy a vállalat meg tudja határozni hogy melyik áruból milyen mennyiségben tároljanak egy adott raktárhelyiségben. A cégnek továbbá meg kell határoznia, hogy mikor, hol és mennyi árukészletet töltsenek újra. A cégek tisztában vannak vele, hogy a profitabilitás és a forgótőke növelhető egy jobb készletnyilvántartás kezeléssel de sokan nem tudják hogyan kezdjenek hozzá vagy hogy hol találnak erre megtakarítást. Egy folyamatos kiegyensúlyozottságra törekszenek azzal, hogy próbálnak elég készletet fenntartani amellyel képesek gyorsan reagálni a vásárlói igényre, minimalizálni a szállítási költségeket és minimalizálni a készletbe fektetett költségvetést, ezzel csökkentve a tárolási és raktározási költségeket.

A készletnyilvántartás karbantartását előtérbe kellene helyezni a vállalatoknak, mivel ez a sikeres és profitabilis vállalatirányítás kulcsfontosságú tényezője.

Készletnyilvántartás kezelői szoftver

A készletnyilvántartás szerepe hogy összehangolja az üzleti elvárásokat és tevékenységeket illetve hogy az árukészletet fenntarthatóan kezelje jó helyen, jó időben és jó mennyiségben, a vásárlói igényeket kielégítve. Az ERP használatával az alábbi előnyökre tehet szert:

A készletnyilvántartás rendszere
Az ARS hatékony készletnyilvántartás rendszere teljeskörű készletfelügyeletet kínál, mely az árukészletet felügyeli, forgótőkét szabadít fel, hatékony ügyfélkezelést kínál és a következő előnyökhöz juttatja a vállalatot:

Továbbfejlesztett készlet prognózis
A rendszer segítségével kézi vagy automata előrejelzés állítható be a korábbi eladások információi alapján. Továbbá, a rendszer segít felismerni azokat a termékeket amelyek túlnyomóan hozzájárultak az eladások sikeréhez az alábbi tényezők alapján: eladási érték, bruttó profit, eladás költsége, eladási mennyiség.

A rendszer törekszik a kiszámíthatóbb jelenlegi és jövőbeli kereslet-kínálat rámutatására
Az ARS Anyagszükséglet Tervező alkalmazása a kereslet-kínálat kapcsolatát kutatja. Ez segít cégének hatékonyabb vásárlási és termék döntéseket hozni, ezáltal csökkentve a túlvásárlás kockázatát és segíti a készlet hiány megelőzést.

ARS készletoptimalizáció megoldás
A készletnyilvántartást vizsgálva módszereket, eszközöket és folyamatokat kínál annak érdekében hogy a készlet a piacon kielégítő legyen a vásárlók számára és a lehető legalacsonyabb piaci költségekkel dolgozzon.